Budapesti Nagy Sportágválasztó – 2015. május

sportagvalaszto_logo
Budapesti Nagy Sportágválasztó
2015. május 29-30.

Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/a.
Nyitva tartás: 9:00-17:00 óra között.

A rendezvényre a belépés INGYENES!

A Nagy Sportágválasztó célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 100 sportág kipróbálására. Mert más érzés nézni a sportot, és más érzéskipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők reményei szerint sokakat vezetnek el a kiválasztott mozgásforma sportegyesületi kapuihoz. Ismét lesznek vizes medencék több sportágnak teret adva (kajak-kenu, sárkányhajó stb.), lesz sípálya, lovarda, mászófal, továbbá az érdeklődők aküzdősportok és a labdajátékok sokaságával is megismerkedhetnek. Lesznek olimpiai és nem olimpiai,szabadidős és versenysportok, nőiesebb és férfiasabb sportok egyaránt, ami biztos, itt mindenki megtalálhatja a korához, erőnlétéhez, testfelépítéséhez leginkább illő sportágat.

sportagvalaszto_1 sportagvalaszto_3 sportagvalaszto_2

A Budapesti Nagy Sportágválasztó előkészületi munkái már gőzerővel folynak.  A sportági helyszínekenérdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellettminden sportágba bele is lehet kóstolni. Lehetőség nyílik a találkozásra, sőt együtt sportolásra ahelyszínen megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal.sportagvalaszto_plakat

A részletes programról és a neves sportolók személyéről, megjelenési időpontjairól a rendezvény honlapján www.sportagvalaszto.hu lehet majd információt kapni.

A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, pénteken 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

A rendezvényt szervezői szeretnék, ha a Nagy Sportágválasztón az óvodástól a nyugdíjas korosztályig mindenki megtalálná a hozzá leginkább illő sportágat, hiszen a sportot nem lehet sem túl korán, sem túl későn elkezdeni!

GYERE EL! PRÓBÁLD KI! VÁLASSZ!

Vidéki helyszínek

2010-ben a Nagy Sportágválasztó túllépett Budapest határain és számos vidéki helyszínen megjelent.
Idén is számos regionális Nagy Sportágválasztó kerül/került megrendezésre.

A vidéki helyszínekről és időpontokról további információ itt!

Oktatási intézmények

A rendezvény pénteki napja kifejezetten az előre bejelentkezett oktatási intézményekből érkező csoportok számára fenntartott nap!

Várjuk az OKTATÁSI INTÉZMÉNYEK jelentkezését a 2015. május 29-i Budapesti Nagy Sportágválasztó PÉNTEKI napjára! >> REGISZTRÁCIÓ, INFO ide kattintva érhető el 

A helyszín megközelítése tömegközlekedéssel

A 28-as villamos (Blaha Lujza tér – Kozma utcai köztemető) és a 37-es villamos (Blaha Lujza tér, Népszínház utca – Izraelita temető) Kocka utcai megállónál történő leszállással lehetséges – a Kocka utcai megállót azért ajánljuk, mert ott széles a leszállóhely, biztonságosan lehet leszállni a gyerekekkel. A Kada utcai megálló járdaszigete (az Éles sarok felőli irányból) nagyon keskeny, 10 fő fölött balesetveszélyes!

Bővebb információ: www.sportagvalaszto.hu