A “szakszerű” kéztördelés a jó közérzet és az egészség egyik kulcsa?

Igen, jól olvastad. Szakszerű kéztördelés. Lehetséges végezni ilyet! Ha egyébként is szoktad tördelni a kezedet, például stresszhelyzetben, akkor valószínűleg ösztönösen ÉRZED azt, amit sok ember érez: hogy a kéztördeléssel csökken a testi-lelki feszültség, oldódik a stressz, javul a közérzet, segíteni tudsz magadon.

letöltés (2)A kéztördelés tudományos háttere

A kezünkön reflexzónák és meridián végpontok találhatók, amiken keresztül befolyásolhatjuk a testünk működését. Ezeket a pontokat a keleti gyógyászat jól ismeri, és a fizikai helyüket ki lehet mérni finomelektromos árammérővel (Voll diagnosztika): a bőr elektromos ellenállása teljesen más értéket mutat itt, mint a többi bőrfelületen. A meridián végpontokon lép be a testünkbe a környezetünk elektromos árama, hogy aztán a kötőszövetünk / meridiánjaink tovább vezessék azt a létfontosságú szerveinkhez, amelyek a mi áramfogyasztóink.

A fentiekből következik, hogy ha a meridiánjainkon valamiért elakad az elektromos energia áramlása, rövidzárlat van, akkor a szerveink nem tudnak jól működni és mi sem érezzük jól magunkat. Hogy mikor akad el az áramlás? Feszültség esetén, stresszhelyzetben. :-) Ugyanis a meridiánok a lélek lakhelyei, és a lélek nagyon tudja befolyásolni a testünk működését. Azonban az előbb említett pontok szakszerű kezelésével az áramfolyamban levő elakadások megszüntethetők, a stressz csökkenthető!

Tördeld a kezedet!

Tehát, ha nem szoktad tördelni a kezedet, akkor szeretettel javaslom, szokj rá (lehetőleg a kézizületeidet kímélő formában). Sőt, ha az esik jól, akkor stresszhelyzetben az arcodat is temesd a kezeidbe rendszeresen. Hogy miért? Mert az arcunkon is vannak meridián végpontok! És még tovább megyek: tudod-e, hogy a hím majmok miért döngölik a mellkasukat szaporodási párbaj előtt, illetve miért piszkálják a fejük tetejét és a hónaljukat? Ugyanezért. :-) Ott is stresszcsökkentő és egészség befolyásoló pontokat masszíroznak saját maguknak. Ha ezt a jó szokást átvesszük tőlük, és szakszerűen végezzük, a nyugati pszichológia módszereit felhasználva, akkor nagyon jót teszünk magunkkal. Egyrészt a mi feszültségünk is csökken, másrészt pozitív mellékhatásként a tapasztalataim szerint beindulnak a testünk öngyógyító folyamatai. Elkezdünk mindenféle kémiai és fizikai beavatkozás, negatív mellékhatások nélkül kilábalni a betegségeinkből, problémáinkbül. Ha valóban szakszerűen végezzük.

Az én kéztördeléses – ÉFT-s utam

Több más stresszoldó technika tanulása után 2009-ben, a két gyermekem születése között kezdtem el tanulni a szakszerű kéztördelést – egészen pontosan az Érzelmi Felszabadítás Technikát: ÉFT-t, más néven “kopogtatós” módszert. Azóta sok pszichés forrású problémára használtam eredményesen magamon és másokon. Hogy mikre? A teljesség igénye nélkül, néhány anyaságot érintő téma:
vetélés utáni rehabilitáció: 12. héten elment baba után nem volt szükség művi terhességbefejezésre, a testem tudta a dolgát
amikor szervi okok hiányában sem sikerült áldott állapotba kerülnöm, a babát megtartanom, ÉFT-s támogatással mégiscsak megérkezett hozzánk a kistestvér, mindenféle mű beavatkozás nélkül
végig ÉFT-ztem a második várandósságomat, például megszüntettem vele bokaödémát 37 fokos melegben
a szüléstől való félelmeimet is kezeltem vele, és egy császármetszést követő háborítatlan szülésen vagyok túl
a gyerekeim problémáira is alkalmazom szükség esetén: alvászavar, ágybavizelés, felsőlégúti fertőzések, hányós-hasmenős kórok.
stb. Nagyon sok problémánkról kiderült már, hogy pszcihés forrása van, ezért kopogtatható!

Fontos! Az ÉFT alternatív gyógymód, hasonló hatású, mint például a kineziológia, a Hellinger családállítás, és társai, viszont jóval egyszerűbb, és saját magunkon is dolgozhatunk vele. Komolyabb problémáknál érdemes szakképzett ÉFT tanácsadó segítségét igénybe venni. Az ÉFT nem helyettesíti továbbá az egészséges életmódot és a szakszerű orvosi segítséget szükség esetén, de a vészhelyzeteket megelőzhetjük, számukat csökkenthetjük a megfelelő alkalmazásával.

Tudj meg többet arról, hogyan kell szakszerűen használni az ÉFT-t! Szeretettel várlak konzultációra és a többi ÉFT-s programomra. További részleteket ITT találsz.

Szeretettel,
Szalkainé Tóth Tímea
ÉFT és Móksha Csepp tanácsadó, lélek-energetikus, leendő természetgyógyász