Maminbaba, a szórakoztató anyacsinosító!


Ha Te is kisbabás, vagy várandós anyuka vagy, ha kedveled a táncot és a latin ritmusokat, válaszd a Maminbabát! Mozogj együtt a babáddal és csinosodj!

Maminbaba keddenként a Yonőben – klubkártyával kedvezményesen!

7110_11A Maminbaba – Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, mégis csinosító mozgásforma latin tánc alapokkal. Könnyen követhető elemekből áll, így sem táncos, sem másféle sportos előképzettség nem szükséges hozzá. Nagy előnye, hogy a gyermekünkkel együtt végezhető, mert a Maminbaba órák alatt a babák valóban a hordozóba kötve, vagy pocakban ringatóznak a kellemes latin zenére. Ringatóznak, mert csak olyan mozdulatokkal dolgozunk, ami a babáknak és az anyukáknak is kellemes, és a zene is bababarát hangerővel szól. Így aztán a picik gyakran elalszanak, mialatt anyukájuk kikapcsolódik és észrevétlenül fogy. Mivel a táncos mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel, garantáltan javítja az anya közérzetét is, megelőzve a szülés utáni depressziót. A gyakorlatok úgy vannak kialakítva, hogy azt elöl- és háton hordozott babákkal is biztonsággal, és kiváló erősítő hatással el lehet végezni. Gyógytornász, hordozási- és szoptatási tanácsadó ajánlásával!

Kiváló alakformálás szórakozva

 mamainbabaA babák végig az anyukán vannak a hordozóban. Nem vesszük le őket, nem súlyzózunk velük, hiszen kár lenne felébreszteni az édesdeden alvó gyerekeket. A baba súlya éppen annyira terheli az anyukát, hogy a mozgás még hatásosabb legyen. Minden izmot alaposan megdolgoztatunk, mégsem egy fárasztó, katonás edzésként éljük meg, hiszen „csak” táncolunk. Kiválóan feszesíti a comb és farizmokat, karcsúsítja a derekat és csípőt, erősíti a hát izmait, formálja a kart és a mellet. Javítja a terhesség során romló mozgáskoordinációt és szebb, nőiesebb tartást eredményez. A Maminbaba megoldást nyújt a kikapcsolódásra, alakformálásra, hangulatjavításra, testedzésre a babáért való aggódás nélkül, hiszen őt sem kell közben másra bízni. A Maminbaba órákon senki sem terheli túl magát, hiszen először minden anyuka arra koncentrál, hogy kövesse a lépéseket. Nagyon hamar belerázódnak a koreográfiába, és ekkor már saját erőnlétükhöz mérten mindenki maga növeli a mozgás intenzitását. Egyre jobban belevisszük a latinos csípőmozgást, aminek persze minden porcikánkban érezzük a hatását. Senkit nem „hajtunk”, mindenki a saját teste igényei és jelzései alapján mozog.

Hatása a babákra

 A babák is nagyon jól érzik magukat a Maminbaba órák alatt. Édesanyjuk közelsége, a latinos dallamok és a ringatózó mozgás nyugtatóan hat rájuk, hatására ellazulnak, gyakran elalszanak. Ez a mozgásforma javítja a babák mozgáskoordinációját, mozgáskészségét, fejleszti a ritmusérzéküket. A hintázó, forgó, ringató, billegő mozgások stimulálják az egyensúlyi-kisagyi rendszerüket, ezáltal segít megelőzni bizonyos tanulási zavarokat (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) és egyéb gyermekkori fejlődési problémákat (pl.: hiperaktivitás, motoros fejlődés zavarai, figyelemzavar, érzelmi zavarok, kötődési zavar).

A régóta hozzánk járó babák már felismerik a számokat, és nagyon aranyosan ütemre mozognak, integetnek, szemmel láthatóan élvezik a Maminbaba órát.

Szakértelem és felelősségvállalás

A Maminbaba oktatók a képzés során széleskörű ismereteket szereznek mind a baba és az anya anatómiája, a szakszerű és egészséges hordozás, a táncalapok, a sportszakmai ismeretek, és a rekreáció terén is és mindezt egymással összefüggésben, komplex tudásként. Képzési rendszerünkben a Beli Buba Babahordozó Iskola is részt vesz. Nem elég ugyanis, ha valaki kiváló edző, de mit sem ért a babahordozáshoz, mert a rosszul hordozott baba gerince, medencéje, végtagjai, fejecskéje sérülhet a mozgás közben. Sőt, ha nem megfelelően hordozunk, akkor az anyuka hátának, és gátizmainak is kárt okozhatunk. Ha valaki gyakorlott hordozási tanácsadó és tökéletesen fel tud kötni kendőben egy babát az anyukára, de nincs tisztában azzal, hogy Maminbaba óra alatt milyen kötésmódokat használhatunk, akkor akár szoptatási problémákat okozhat az anyukának. Bizony, nagy felelősség hordozós anyukákat és babákat mozgatni!

Praktikus tudnivalók

maminbaba2A Maminbabát a gyermekágyi időszakot követően, hat héttel szülés után lehet elkezdeni, ha erre az orvosunk is rábólint. Császáros szülés esetén érdemes 10-12 hetet várni, hogy a hasi seb ne okozzon kellemetlenséget a baba hordozása közben. Sportos, kényelmes váltóruha és sportcipő szükséges hozzá, és a babát sem kell túlöltöztetni, hiszen a tánc közben egymást melegítik. Fontos, hogy jól kialakított, széles terpeszt biztosító hordozót használjunk és megfelelően legyen az anyukára kötve a babája! A Maminbaba oktatók ebben is segítenek az anyukáknak. Minden trénerünknél kipróbálható egy szponzori Gremese hordozó (csatos, mei-tai, rugalmas kendő vagy hibrid).  Ezen kívül – az adott oktatói készlet függvényében – más gyártók jó minőségű hordozóeszközeit is ki lehet próbálni nálunk, pl. Magyarinda, Liliputi, Manduca, minőségi szövött kendők, és mindezt díjmentesen!

Aki nem szokta hordozni a babáját és nem tudja milyen érzés, ha stabilan rögzítve van rajta a kicsi, az gondolja át, mi az egyszerűbb: egy 5-10 kg-os csomagot kézben vinni, vagy hátizsákban a háton? Ha jól van rögzítve a hordozó, akkor alig érezhető a baba súlya. Érdemes kipróbálni!

Maminbaba_logo_R_WEBREBővebb információ:

Tel: 0620-3-450-150

www.facebook.com/MaminbabaDunakeszi

 

BABAMAMA KLUBKÁRTYÁVAL A BÉRLET ÁRÁBÓL 10 % KEDVEZMÉNY!